Walne Zebranie Członków PFPŻ ZP: Podsumowanie osiągnięć i strategia działań na 2025 r.4 grudnia br. odbyło się Walne Zebranie Członków Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców (PFPŻ ZP), które miało na celu podsumowanie dotychczasowych osiągnięć Federacji oraz przyjęcie strategii działań na nadchodzący rok. Zebraniu przewodniczył Andrzej Gantner, dyrektor generalny i wiceprezes Federacji.Podczas
spotkania uchwalono plan działań Związku na 2025 r. obejmujący wszystkie
aspekty funkcjonowania sektora przetwórstwa żywności. Podkreślano ogromne
znaczenie współpracy PFPŻ ZP z innymi przedstawicielami sektora spożywczego,
środowiskiem naukowym, organizacjami oraz instytucjami wspierającymi rozwój
całej branży spożywczej. Uczestnicy zgodzili się, że kluczowym elementem
sprostania obecnym i przyszłym wyzwaniom będzie dalsza integracja sektora
przetwórstwa żywności i budowanie silnych koalicji międzybranżowych. Za
kluczowe uznano obszar regulacji środowiskowych i ich wpływ na konkurencyjność
produkcji i przetwórstwa żywności w Polsce i UE
W związku z zakończeniem kadencji Walne
Zebranie Członków udzieliło absolutorium ustępującym Zarządowi i Radzie
Nadzorczej, dziękując za zaangażowanie i bieżące wspieranie rozwoju Federacji.
Wyrażono podziękowanie dla pracowników biura Związku za wysokie
zaangażowanie i skuteczność prowadzonych działań.
Obecna Prezeska PFPŻ ZP p. Małgorzata Skonieczna została
wybrana na kolejną kadencję. Członkami
Rady Nadzorczej zostali: Małgorzata Babik, Krzysztof Baczyński, Paweł Badowski,
Magdalena Chrapla, Katarzyna Jung, Beata Korach, Julian Krzyżanowski, Monika
Piekarska, Agnieszka Rutkowska oraz Sebastian Tołwiński. Gratulujemy!
Zgodnie ze statutem PFPŻ ZP Rada Nadzorcza w najbliższym
czasie dokona wyboru pozostałych członków Zarządu w tym wiceprezesów i
przewodniczących komisji roboczych.
Na
zakończenie spotkania, uczestnicy Walnego Zebrania oraz eksperci z firm
członkowskich mieli okazję spotkać się z szerokim gronem interesariuszy sektora
gospodarki żywnościowej podczas tradycyjnego Spotkania Mikołajkowego. Organizowane dwa
razy do roku spotkania Federacji są zawsze doskonałą okazją do wymiany poglądów na temat
gospodarki żywnościowej w mniej formalnej atmosferze. Dziękujemy wszystkim,
którzy byli z nami w świątecznie udekorowanej restauracji Ale Gloria.
pełna lista aktualności
|