Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
"Akademia Prawa Żywnościowego"
Z przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w kolejnej edycji „Akademii Prawa Żywnościowego”! Współorganizatorem wydarzenia jest "Food-Lex" - pierwszy w Polsce kwartalnik o prawie żywnościowym.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają bezpłatnie firmy członkowskie do udziału w wydarzeniu pt.:Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach 17-18 maja 2023 r.  w formule on-line na platformie ZOOM. Partnerem Akademii jest Bureau Veritas Polska.



Informacja na temat konferencji kliknij tutaj


Formularz rejestracyjny kliknij tutaj


Program:


I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30

  • Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej - Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności - Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE - Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne - Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak


II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-15.00

  • Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej - Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
  • Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą - Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland

  • Ekologiczny, czyli jaki? O wymaganiach certyfikacyjnych dla przetwórców i wprowadzających produkty ekologiczne na rynek - Artur Kosecki, Bureau Veritas Polska
  • Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie - Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o. 

Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!


akademia_2023-1

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij