"Akademia Prawa Żywnościowego"Z przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w kolejnej edycji „Akademii Prawa Żywnościowego”! Współorganizatorem wydarzenia jest "Food-Lex" - pierwszy w Polsce kwartalnik o prawie żywnościowym.Polska Federacja
Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają bezpłatnie firmy członkowskie do udziału w wydarzeniu pt.: „Akademia Prawa
Żywnościowego”,
która odbędzie się w dniach 17-18 maja 2023
r. w formule on-line na platformie ZOOM. Partnerem Akademii jest Bureau Veritas Polska.
Informacja na
temat konferencji kliknij
tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij
tutaj
Program:
I dzień
17/05/2023 w godz. 10.00-14.30
- Oświadczenia
środowiskowe w branży spożywczej - Michał Tracz,
KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Klasyfikacja środków
spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy
interpretacyjne związane z dodatkami do żywności - Joanna
Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut
Badawczy
- Jakość i
bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE - Justyna Nowak,
KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Odpowiedzialność
producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne - Jacek Myszko,
Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
II dzień
18/05/2023 w godz. 10.00-15.00
- Maksymalne
poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności - Narodowy
Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Zmiany w
regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej - Joanna
Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
- Zmniejszenie pestycydów w
żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę
spożywczą - Jowita Prokop,
Kancelaria Eversheds
Sutherland
- Ekologiczny, czyli jaki? O wymaganiach certyfikacyjnych dla przetwórców i wprowadzających produkty ekologiczne na rynek - Artur Kosecki, Bureau Veritas Polska
- Nowe ryzyka w żywności –
surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie - Romualda
Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
Gwarantujemy najbardziej
aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo
żywności!
Konferencja
jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym
łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z
działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów
prawnych!
pełna lista aktualności
|