Nestlé Professional rozwija w Polsce koncept Roastelier™ by NESCAFÉ, unikalny system palenia kawy na miejscuGdańska restauracja „Tu można marzyć” wprowadziła koncept Roastelier™ by NESCAFÉ – goście lokalu mogą delektować się wyjątkową kawą wypalaną na miejscu.Rozwijany przez Nestlé Professional koncept Roastelier™ pozwala
tworzyć autorskie mieszanki kaw na bazie najwyższej jakości arabiki z Brazylii,
Kolumbii czy Etiopii. Ziarna oferowane w ramach konceptu to kawy jednorodne
(tzw. Single Origin), które mogą być wypalane według trzech różnych profili
(jasne, średnie i ciemne palenie) do ekspresów kolbowych i trzech kolejnych –
do alternatywnych metod parzenia kawy (jak np. aeropress czy chemex).
Roastelier™ to jednak nie tylko świeżo wypalane ziarna,
ale także możliwość tworzenia własnych blendów. Wypalone ziarna można bowiem łączyć
w różnych proporcjach, tworząc autorskie mieszanki. Dzięki temu kawiarnie mogą w
prosty sposób aktywnie zmieniać ofertę, dopasowując ją do swoich bieżących
potrzeb.
– Koncept Roastelier™ wprowadził zupełnie nową jakość
picia kawy w naszej restauracji. To nie tylko możliwość posmakowania naparu ze
świeżo palonych ziaren z najdalszych zakątków świata, ale i wypróbowania
autorskich mieszanek, które stworzyliśmy specjalnie dla naszych gości – mówią Justyna Zalewska i Marcin Markowski,
właściciele restauracji „Tu można marzyć” – Wprowadzenie konceptu
urozmaiciło naszą dotychczasową ofertę kawową i wyróżniło lokal na restauracyjnej
mapie Trójmiasta.
Gdańska restauracja, która wprowadziła koncept
Roastelier™ by NESCAFÉ, to lokal w okolicy Parku Oliwskiego znany z
doskonałej kuchni. Różnorodna oferta śniadań i lunchów przyciąga turystów
i okolicznych mieszkańców w ciągu dnia, a wyszukane menu i karta win – wieczorem.
Niezależnie zaś od pory dnia, kawa jest bardzo silnym atutem, skłaniającym do
wizyty wielu smakoszy tego napoju.
– Cieszymy się, że nasz koncept tak szybko trafił w
gusta właścicieli polskich restauracji i kawiarni oraz ceniących dobrą kawę
gości. Rzemieślnicze wypalanie ziaren na miejscu to gwarancja znakomitego smaku
oraz aromatu, a sam koncept daje możliwość spróbowania autorskich blendów – mówi
Daniel Alavi, Kierownik Grupy Produktów Kawowych Nestlé Professional w Polsce.
– Roastelier™ jest innowacyjnym rozwiązaniem, dzięki któremu nasi partnerzy mogą
się wyróżnić na tle konkurencji. Mocno wspieramy ich podczas wdrażania konceptu
i z dumą obserwujemy rosnącą popularność ich lokali.
Wdrożeniu konceptu towarzyszy wsparcie ekspertów kawowych
Nestlé Professional z certyfikacją SCA, którzy prowadzą szkolenia z
zakresu umiejętności baristycznych, degustacji kawy, podstaw roastingu,
technologii INTELLIRoast™ oraz pieców Roastelier™.
„Tu można marzyć” to już kolejny punkt w Polsce, w którym
dostępny jest koncept Roastelier™. Dwa pierwsze działają w Kołobrzegu. Więcej
informacji o koncepcie i wykorzystywanej technologii znaleźć można pod
adresem: https://nestleprofessional.pl/solution/roastelier
O Nestlé
Nestlé w Polsce jest
wiodącą firmą w obszarze żywienia z portfolio blisko 1600 produktów
i prawie 70 marek, w tym m.in.: NESCAFĒ, WINIARY, GERBER, PRINCESSA, KIT
KAT, LION, NESQUIK, NAŁĘCZOWIANKA oraz Purina. Nestlé działa na polskim rynku
od 1993 roku. Firma zatrudnia aktualnie 5500 pracowników w 8 lokalizacjach.
pełna lista aktualności
|