Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Międzynarodowy Dzień Sera!
Polak je około 1 kilograma sera miesięcznie. Międzynarodowy Dzień Sera, który obchodzony jest 27 marca - to idealny moment, by spróbować nowych smaków i odkryć ich wielorakie oblicze. Łącznie istnieje ok. 4000 gatunków serów.

Sery ze względu na technologię wytwarzania i typ procesu dojrzewania – można podzielić na m.in.: podpuszczkowe, twarde, półtwarde, z porostem i przerostem pleśni, dojrzewające i niedojrzewające. Sery są źródłem dobrze przyswajalnego wapnia, witamin z grupy B, witaminy A, a także cennych minerałów: sodu, cynku i fosforu.


W Hochland Professional Dzień Sera obchodzi się codziennie!


W  ofercie Hochland Professional znaleźć można sery twarogowe, żółte podpuszczkowe i topione, które tak chętnie są wykorzystywane w gastronomii i B2B przez Szefów Kuchni, Sushi Masterów i Cukierników. Sery te mają szerokie zastosowanie: ciasta i desery, sushi, kanapki i pasty kanapkowe, zupy i sosy i wiele innych!


Więcej informacji na temat serów dostępnych w ofercie Hochland Professional znajduje się na stronie https://hochlandprofessional.pl/produkty/


DzienSera2022

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij