Upfield oferuje prośrodowiskowe opakowanieMargaryny „Flora” i „Rama” dostępne są w innowacyjnych kubkach wielokrotnego użytku i różnego wykorzystania. To jedyne tego typu opakowanie w Polsce. Po zużyciu margaryny do kanapek, opakowanie Upfield sprawdzi się do bezpiecznego przechowywania także innej żywności, a nawet krótkotrwałego podgrzewania w mikrofalówce. Można je myć w zmywarce.Firma
Upfield, światowy producent żywności pochodzenia roślinnego w styczniu br.
wprowadziła na polski rynek innowacyjny, proekologiczny rodzaj opakowań
wielokrotnego użytku. Nowe opakowania charakteryzują się większą pojemnością
(1,1l), wysoką funkcjonalnością oraz możliwością wielorazowego wykorzystania. To
opakowania, w jakich dostępne są produkty doskonale znanych polskim konsumentom
marek – „Flora” i „Rama”.
Nadmierne
wykorzystanie plastiku to problem dla środowiska, który dotyczy całego świata. Odpady
pochodzące z plastiku mają negatywny wpływ na kondycję naszej planety – zanieczyszczając
morza, wpływając na degradację globalnej flory i fauny, a także szkodząc zdrowiu
ludzi.
W
obliczu negatywnych konsekwencji, jakie niesie ze sobą używanie plastiku dla
środowiska, kluczowe staje się wprowadzanie i wykorzystywanie innowacyjnych
rozwiązań, które mogą pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Przykładem innowacji w
tej dziedzinie są wielofunkcyjne opakowania, które wprowadziła na rynek firma
Upfield.
„To
unikalne opakowanie w kategorii margaryn w Polsce. Dzięki możliwości wielokrotnego
użycia jest bardziej przyjazne dla środowiska i dla Konsumenta. Upfield wytycza
nowe trendy w zakresie opakowań”
- mówi Sebastian Tołwiński, Dyrektor Regionalny ds. Korporacyjnych i PR w
Upfield.
Nowe
opakowania są nie tylko przyjazne dla środowiska, ale także i dla użytkowników.
Konsumenci mają możliwość sięgnięcia po produkty marek „Flora” i „Rama” w
większym rozmiarze – ich pojemność wynosi 1100 ml. Kubek po margarynie może być
wielokrotnie wykorzystywany. Sprawdzi się doskonale m.in. do bezpiecznego
przechowywania wszelkiego rodzaju żywności – w lodówce albo poza nią. Jest
odporny na temperatury do 100℃ i nadaje się nawet do krótkotrwałego
podgrzewania w mikrofalówce. Można go także myć w zmywarce. Jego „pozażywieniowe”
wykorzystanie ogranicza jedynie kreatywność Konsumentów, może np. doskonale posłużyć
jako kolorowa doniczka do kwiatów.
„Wszystkie
opakowania Upfield nadają się do recyklingu, ale wiemy, że nie wszystkie wracają
do ponownego przetworzenia. Dlatego dziś oferujemy Konsumentom w Polsce opakowania
wielokrotnego wykorzystania, a do 2025 roku chcielibyśmy całkowicie pozbyć się plastiku
z opakowań Upfield. Pomogą nam w tym rozwiązania wypracowane w naszym Centrum
Nauk o Żywności w Wageningen”
- mówi Sebastian Tołwiński.
Upfield
na świecie
Jako
firma Upfield dążymy do tego, by oferując produkty roślinne o wyjątkowym smaku,
tworzone z myślą o naszej plancie, czynić ludzi zdrowszymi i szczęśliwszymi.
Jako globalny roślinny producent oferujemy konsumentom na całym świecie
asortyment ponad 100 doskonale znanych marek, takich jak m.in. Flora, Rama,
Blue Band, Proactiv, Becel, I Can’t Believe It’s Not Butter, Country Crock and
Violife. Nasze produkty sprzedajemy w ponad 95 krajach i posiadamy 17 zakładów
produkcyjnych na całym świecie. Od 1871 roku tworzymy kategorię produktów do
smarowania, korzystając z wieloletniego doświadczenia i wiedzy. Koncentrujemy
się na dostarczaniu zdrowych roślinnych produktów najwyższej jakości o świetnym
smaku. W ten sposób realizujemy naszą misję tworzenia „lepszej przyszłości
opartej na roślinach”. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź naszą stronę
internetową: www.upfield.com.
Upfield
w Polsce
Upfield
zatrudnia w Polsce ponad 400 osób. Większość stanowią pracownicy fabryki
Upfield w Katowicach, z której świeża Delma, Flora, Rama i Kasia oraz wiele
innych produktów z naturalnych olejów roślinnych trafia do sklepów w całej
Europie. Produkty Upfield są również wykorzystywane przez szefów kuchni w ponad
6000 polskich restauracjach i hotelach (dane za 2019 r.).
Roślinne
produkty Upfield:
- nie zawierają
częściowo utwardzonych olejów, które są źródłem szkodliwych tłuszczów „trans”,
- nie zawierają
cholesterolu,
- mogą stanowić
źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie ze względu na swoje roślinne
pochodzenie,
- są alternatywą
dla masła z krowiego mleka, ponieważ mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczów
nasyconych (w zależności od produktu),
- bazują na olejach
roślinnych, które są bogate w Omega 3 i Omega 6.
pełna lista aktualności
|