Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Analiza sensoryczna w J.S. Hamilton
Produkty o wysokiej jakości sensorycznej, które są najbardziej akceptowane przez konsumentów zapewniają rynkowy sukces i zyskowność podejmowanych działań. Wyniki badań sensorycznych mogą być wykorzystywane m.in. przy kontroli jakości, opracowywaniu nowych produktów oraz modyfikowaniu produktów już istniejących, jak również dokonywaniu wyboru dostawcy, na podstawie jakości sensorycznej proponowanych przez niego produktów.

Do najczęściej stosowanych przez nas metod należą:

- metoda opisowa (proste testy opisowe, ilościowe testy opisowe)

- metoda różnicowa (np. trójkątowa, parzysta, duo-trio)

- metoda z zastosowaniem skal i kategorii (np. skale liczbowe, werbalne, punktowe, szeregowanie)

- analiza życia produktu

 

Zespół ekspertów J.S. Hamilton wspiera swoich Klientów w zakresie:

  • kontroli jakości sensorycznej surowców, wyrobów gotowych i opakowań
  • opracowania specyfikacji sensorycznej produktów
  • analizy zmienności cech sensorycznych w produkcie w wyniku procesu optymalizacji (np. po zmianie receptury, dostawcy surowców, itp.)
  • analizy cech sensorycznych produktu na różnych etapach produkcji
  • analizy zmienności cech sensorycznych produktu w procesie przechowywania
  • walidacji sposobu przygotowania produktu
  • analizy cech sensorycznych produktów dostępnych na rynku
  • analizy sensorycznej opakowań

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego, aby poznać szczegóły.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@jsh.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY

 

Badania żywnosci szablon post poziom(14)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij