Morfolina - badanie realizowane w Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o.Wiele owoców takich jak: cytrusy, jabłka, mango, papaja, ananasy, awokado, po zbiorach powlekane są środkami glazurującymi (tzw.: woskami), które mają chronić ich powierzchnie przed owadami, grzybami oraz redukować ubytek wilgoci i poprawiać wygląd.Morfolina jest stosowana jako emulgator i substancja wspomagająca
rozpuszczalność we wspomnianych woskach do powlekania owoców. W wielu państwach
m.in.: w USA, Kanadzie, Australii, Południowej Ameryce, Izraelu i RPA,
jest stosowana jako dodatek do żywności. Na terenie UE jest klasyfikowana jako
niezatwierdzony dodatek do żywności, ze względu na skłonność do utleniania się
do związków nitrozowych, znanych jako czynniki rakotwórcze.
Hamilton UO-Technologia Sp. z o.o. realizuje badania morfoliny procedurą
badawczą opartą na metodyce QuPPe z zastosowaniem techniki LC-MS/MS. Granica
oznaczalności dla metody to 0.01 mg/kg.
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta
lub z Działu Handlowego.
Chcesz rozpocząć współpracę?
To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:
oferty.food@hamilton.com.pl
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
pełna lista aktualności
|