Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Oleje mineralne – nowe możliwości J.S. HAMILTON POLAND SP. Z O.O.
W dniu 10.11.2020 na stronie PCA ukazało się kolejne wydanie naszego zakresu akredytacji (AB 079).
Jedną z metod, w której rozszerzyliśmy zakres jest zawartość olejów mineralnych (MOSH, MOAH) - analiza wykonywana jest metodą chromatografii gazowej z detekcją płomieniowo-jonizacyjną w połączeniu z wysokosprawną chromatografią cieczową (HPLC-GC-FID).


Na mocy Zalecenia Komisji (UE) 2017/84 z dnia 16 stycznia 2017 prowadzony jest w Unii Europejskiej monitoring olejów mineralnych w żywności oraz w materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

 

Obecnie możemy wykonywać analizy MOSH i MOAH metodą akredytowaną w:

·        Olejach

·        Tłuszczach i żywność o wysokiej zawartości tłuszczu

·        Żywność o niskiej zawartości tłuszczu

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@hamilton.com.pl

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY

 

Obraz1 (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij