Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Badania Wielopierścieniowych Węglowodorów Aromatycznych (WWA) w laboratorium J.S. Hamilton Poland Sp. o.o.
Dnia 23.09.2020r wchodzi w życie Rozporządzenie Komisji (UE) 2020/1255 z dnia 7 września 2020 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w tradycyjnie wędzonych mięsach i produktach mięsnych oraz w tradycyjnie wędzonych rybach i produktach rybołówstwa, a także w sprawie ustalenia najwyższego dopuszczalnego poziomu WWA w żywności w proszku pochodzenia roślinnego wykorzystywanej do przyrządzania napojów.

W sekcji 6 załącznika do rozporządzenia (WE) nr 1881/2006 dodaje się pozycję w brzmieniu:


6.1.16 Żywność w proszku pochodzenia roślinnego do przyrządzania napojów” określając najwyższe dopuszczalne poziomy:


Benzo(a)piren: 10,0 μg/kg

Suma benzo(a)pirenu, benz(a)antracenu, benzo(b)fluorantenu i chryzenu: 50,00 μg/kg

 

 

Laboratorium J.S.Hamilton Poland Sp. z o.o.  wykonuje analizę wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych ( Benzo(a)piren; Σ WWA (Benzo(a)piren, Benz(a)antracen, Chryzen, Benzo(b)fluoranten) w żywności  metodą RP-HPLC z detekcją fluorymetryczną.

 

Jesteś zainteresowany?


Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.


Nie współpracowałeś jeszcze z nami?


To proste! Prześlij swoje zapytanie na nasz adres e-mail:

oferty.food@hamilton.com.pl



ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij