Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Zaproszenie do udziału w badaniu
W imieniu grupy badawczej prowadzonej przez prof. Mikołaja Czajkowskiego z Uniwersytetu Warszawskiego serdecznie zapraszamy do udziału w badaniu. W ramach projektu badawczego Contracts2.0 (www.project-contracts20.eu), przeprowadzane są wywiady dotyczące znaczenia oznakowań produktów (etykiet) dla stymulowania dostarczania usług ekosystemowych.

"Dzięki naszemu badaniu chcemy dowiedzieć się w jaki sposób oznakowania produktów mogą zwiększyć świadomość konsumentów dotyczącą ochrony środowiska w łańcuchu wartości produktów. Swoje badanie chcemy oprzeć na doświadczeniu ekspertów znających rynek i kwestie związane z projektowaniem oznakowań.

 

Na podstawie udzielonych odpowiedzi, zaprojektujemy i przeprowadzimy badanie wśród konsumentów, dotyczące ich postrzegania oznakowań produktów. Nawiązaliśmy już współpracę z działami zarządzania zrównoważonym rozwojem z różnych firm, które wprowadzają przyjazne środowisku projekty oraz procesy produkcji. Zależy nam aby poznać szersze spektrum poglądów, dlatego nadal poszukujemy osób chcących wziąć udział w krótkim wywiadzie.

 

Wyniki będą anonimowe, zarówno pod względem danych osobowych jak i informacji o firmie. Wywiad może potrwać około 20 minut. Przygotowaliśmy 45 stwierdzeń, które w naszym odczuciu odzwierciedlają różne poglądy dotyczące projektowania oznakowań. Podczas badania chcielibyśmy je Państwu zaprezentować i poprosić o podzielenie się opinią na ich temat".

 

Zainteresowane firmy i osoby zapraszamy do kontaktu: wm.zawadzki@student.uw.edu.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij