Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowymRozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019 r. ustala program pilotażowy pod nazwą „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.Celem głównym pilotażu jest:
1) wdrożenie modelu żywienia zapewnianego kobietom w ciąży
i w okresie poporodowym hospitalizowanym w oddziałach szpitalnych
2) propagowanie zasad zdrowego odżywiania wśród pacjentek
po zakończeniu hospitalizacji w oddziałach szpitalnych
Jednym z obowiązków realizatora
wskazanego programu jest dokonywanie okresowej weryfikacji posiłków, o której
mowa w § 6 ust. 2 pkt 2 i ust. 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 9
sierpnia 2019 roku w sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego
żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz.U. 2019, poz.
1537), czyli analiza: - składu potraw,
- wartości odżywczych,
- gramatury
- braku obecności bakterii pleśni i
drożdży,
- braku obecności zanieczyszczeń.
Jako niezależnie laboratorium
akredytowane możemy przeprowadzić dla Państwa weryfikację posiłków pod kątem
mikrobiologiczny i fizykochemicznym. Zakres wykonywanych badań jest
wystarczający dla potwierdzenia i weryfikacji właściwości żywności określonych rozporządzeniu.
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem
z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.
Nie
współpracowałeś jeszcze z nami?
To proste! Prześlij swoje
zapytanie na nasz adres e-mail:
oferty.food@hamilton.com.pl
ZAPRASZAMY
DO WSPÓŁPRACY!
pełna lista aktualności
|