Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
COVID-19 a bezpieczeństwo żywności – pytania i odpowiedzi Komisji Europejskiej
Komisja Europejska opublikowała Pytania i Odpowiedzi dotyczące choroby COVID-19 w kontekście bezpieczeństwa żywności, produkcji spożywczej, handlu żywnością, a także postępowania po zakupie produktów spożywczych.

Do pobrania: treść dokumentu w języku angielskim

Wkrótce zamieścimy polską wersję tego dokumentu.


Komisja Europejska przypomina jednocześnie, iż pomimo dużej skali pandemii, jak dotąd nie zgłoszono żadnych doniesień o przenoszeniu COVID-19 poprzez spożywanie żywności. Dlatego, jak stwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, nie ma dowodów na to, że żywność stanowi zagrożenie dla zdrowia publicznego w związku z COVID-19.


Źródło: PFPŻ ZP


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij