Śladami najświeższych trendów kulinarnych z HochlandHochland Professional stale pracuje nad nowymi przepisami z udziałem produktów food service. Na zorganizowanych ostatnio warsztatach kulinarnych wspólnie ze znakomitym szefem kuchni Ernestem Jagodzińskim stworzono nowe dania na bazie dwóch produktów: sera twarogowego Cremette i sera Cagliata.Czerpiąc z ogromnej wiedzy Ernesta Jagodzińskiego, który niedawno zdobył
drugie miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or Poland
2019 - na temat najświeższych trendów w gastronomii przygotowano nowe przepisy kulinarne, które mogąc wzbogacić
restauracyjne menu o wyjątkowe pozycje.
Ernest Jagodziński porównał dobry surowiec
kulinarny do kawałka szlachetnego drewna, z którego rzeźbiarz może wyczarować
niepowtarzalne kształty. Podobnie jest z dobrym bazowym składnikiem, jakim jest
ser - daje on nieskończone możliwości interpretacji. Efektem wspólnej pracy na
warsztatach są receptury na bazie Cremette: na serniki, praliny serowe na
słodko i słono, tartaletki oraz bliny. Opracowane zostały też ciekawe przepisy
z użyciem Cagliaty - produktu znanego i cenionego głównie jako ser do
pizzy oraz zapiekanek. Są to: receptura na serowy chowder oraz przepis na
kopytka z grzybami i sosem serowym w formie pianki. Więcej informacji na ten
temat dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl
Wielu szefów kuchni, sushi masterów i cukierników ceni sobie i chętnie pracuje na naszej Cremette. Uniwersalność
tego produktu, wysoka jakość, wydajność i bardzo dobry smak - pozwalają
używać go w gastronomii do szerokiego wachlarza zastosowań. Z kolei dania przygotowane z użyciem Cagliaty idealnie wpisują się w
zimowy sezon na rozgrzewające i aromatyczne potrawy. – podkreśla Jacek
Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Hochland
istnieje na polskim rynku od początku lat 90-tych. W Polsce działają dwa
zakłady – w Kaźmierzu i Węgrowie. Hochland, Almette, Valbon to wiodące na
rynku marki, pod którymi kryje się cała gama produktów, dostępna także dla
rynku HoReCa. Doskonały smak i jakość zawdzięczają najlepszym surowcom i
technologiom.
pełna lista aktualności
|