Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rozwiązania prawne dot. podwójnej jakości uwzględniają specyfikę rynku żywności UE
Rozwiązania prawne dotyczące tzw. podwójnej jakości, przyjęte przez Komitet IMCO Parlamentu Europejskiego należy uznać za realistyczne i uwzględniające specyfikę rynku żywności UE – uważa Andrzej Gantner, wiceprezes, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.

– Przyjęto, że ewentualne różnice w składzie produktów mogą być uzasadnione z obiektywnych powodów np. różnic w przepisach na poszczególnych rynkach UE,  dostępności i sezonowości surowców, dobrowolnych strategii przeformułowania wyrobów, różnej masy lub ilości związanej z uwarunkowaniami lokalnego rynku – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Andrzej Gantner, wiceprezes, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Dalsza część wywiadu dostępna jest na stronie www.portalspozywcz.pl>>

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij