Program grantów naukowych PFPŻ ZP!Termin nadsyłania wniosków przez studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem został wydłużony do 28/02/2019.Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego.
W ramach programu wyłonione zostaną dwa projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy na łączną kwotę do 8 000 zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.
Zgodnie z regulaminem programu grantów naukowych Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, wnioski w programie mogą składać studenci stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.Porozumienie w zakresie programu stypendialnego podpisały następujące Wyższe Uczelnie Państwowe:
- Wydział
Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (SGGW w Warszawie);
- Wydział
Nauk o Żywności (SGGW w Warszawie);
- Wydział
Nauk o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski);
- Wydział
Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu);
- Wydział
Technologii Żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie).
Do pobrania: Dodatkowych informacji udziela: Marta Tomaszewska-Pielacha – Dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców tel. (22) 830 70 55 e-mail: biuro@pfpz.pl
pełna lista aktualności
|