Uruchomienie kolejnej edycji programu grantowego PFPŻ ZPProgram grantowy PFPŻ ZP skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego.
W ramach programu wyłonione zostaną dwa projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy na łączną kwotę do 8 000 zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.
Adresatami programu grantowego są w szczególności doktoranci kierunków: - bezpieczeństwo i jakość żywności,
- nauki konsumenckie,
- technologia żywności,
- towaroznawstwo żywności oraz
- żywienie człowieka.
O przyznanie grantu mogą ubiegać się doktoranci ośrodków naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie (w terminie do dnia 31 października 2018 r. stosowne Wydziały publicznych akademickich ośrodków naukowych podpisują porozumienie z PFPŻ ZP w zakresie Programu grantów naukowych).
Obowiązujący termin zgłaszania wniosków do aktualnej edycji programu grantowego to 31 grudnia 2018 r. (decyduje data stempla pocztowego).
Do pobrania:
Dodatkowych informacji udziela: Marta Tomaszewska-Pielacha – Dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności tel. (22) 830 70 55 e-mail: biuro@pfpz.pl
pełna lista aktualności
|