Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Dłuższe zatory w spożywce
Producenci żywności czekają na należności średnio o tydzień dłużej niż w ciągu ostatnich kilku lat - podaje Puls Biznesu.

Euler Hermes, ubezpieczyciel należności handlowych, sprawdził, jak długo producenci artykułów spożywczych muszą czekać na uregulowanie wystawionych przez siebie faktur. Okazuje się, że mimo wzrostu gospodarczego, którego efektem jest lepsza konsumpcja, problem zatorów w branży spożywczej jest coraz bardziej dotkliwy. 

Średni czas obiegu należności wynosi obecnie blisko dwa miesiące (54-59 dni). W ciągu ostatnich pięciu lat był średnio o około tydzień krótszy, zbliżając się raczej do 45, a maksymalnie do 50 dni.

Więcej informacji: Puls Biznesu.

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij