Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje
i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami
z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji –
to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.


W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy  kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot
by Mezoli
z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
Szef restauracji „Pod Gigantami” Paweł Zieliński i Marzena Gromelska – szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę poświęcając serom i „primi piatti”.   Pizzermani z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.

Szef kuchni, ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska, Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i degustacją: „Wydarzenia kulinarne najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”

Jarosław Uściński, Szef Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej, a Kevin Aiston znany  kucharz – strażak (program „Europa da się lubić” ) zaprezentuje smakowite steki wołowe i inne specjalności kuchni angielskiej.

W ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.

Ze względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas,  podczas targów odbywać się będzie wydarzenie:  WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju.
Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja Stołu Wielkanocnego wraz
z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.

W targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.


Degustacje (002)



Nie może Was zabraknąć podczas targów WorldFood Warsaw.

Zapraszamy przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej !

Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line


 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij