Kuchnie świata na targach WorldFood WarsawKuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje
i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami
z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji –
to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.
W tym
roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela
warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot
by Mezoli z Milanu oraz Tomasza
Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
Szef restauracji „Pod Gigantami” Paweł
Zieliński i Marzena Gromelska –
szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę
poświęcając serom i „primi piatti”. Pizzermani
z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów
żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające
się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.
Szef kuchni,
ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska, Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i
degustacją: „Wydarzenia kulinarne
najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”
Jarosław Uściński, Szef
Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji
Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej,
a Kevin Aiston znany kucharz – strażak (program „Europa da się
lubić” ) zaprezentuje smakowite steki wołowe i inne specjalności kuchni
angielskiej.
W
ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy
kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.
Ze
względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas, podczas targów odbywać się będzie wydarzenie: WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe
oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju.
Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja Stołu Wielkanocnego wraz
z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców
i Handlowców Branży Mięsnej.
W
targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów
świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i
branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację
firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części
merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Nie może Was zabraknąć podczas targów
WorldFood Warsaw.
Zapraszamy przedstawicieli branży
spożywczej i gastronomicznej !
Rejestracja on-line:
www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line
pełna lista aktualności
|