Nowy POMYSŁ NA… idealnie kruche mięso pieczone w sosie – tylko z marką WINIARY!Jednymi z ulubionych dań Polaków są potrawy z sosem, niemal połowa z nich to te z wykorzystaniem mięs. Wybierając rodzaj mięsa na codzienny obiad coraz chętniej sięgamy po czerwone mięso, najczęściej schab, karkówkę i mielone*. Teraz dzięki nowej linii WINIARY POMYSŁ NA… Pieczone w sosie, w prosty i szybki sposób możemy przyrządzić pyszne oraz sycące danie, bez konieczności wcześniejszego marynowania mięsa i gotowania sosu oddzielnie. Nowość od marki WINIARY to unikalna propozycja, dzięki której poporcjowane mięso oraz sos piecze się razem w woreczku. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche, miękkie i idealnie przyprawione. Przekonaj się sam, jak w krótkim czasie wypełnić dom pysznym aromatem oraz zaskakującym smakiem i spróbuj wszystkich trzech nowości od marki WINIARY!- WINIARY
POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem – szybki i łatwy sposób na
popularny schab pieczony w woreczku, dzięki któremu mięso będzie idealnie
kruche, a powstały podczas pieczenia sos idealnie doprawiony i niezwykle
aromatyczny.
- WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie
z tymiankiem – idealna propozycja zarówno na codzienny obiad,
jak i danie na specjalne okazje. Suszone warzywa oraz aromatyczny tymianek to
idealnie dopełnienie smaku karkówki z piekarnika. Już w czasie pieczenia w
woreczku powstaje duża ilość aromatycznego sosu o odpowiedniej, gęstej
konsystencji.
- WINIARY POMYSŁ NA… Klopsiki w sosie
bolońskim - znajdziemy w nim między innymi takie składniki jak
pomidory oraz aromatyczne zioła, które sprawią, że klopsiki pieczone w
woreczku, w uwielbianym przez Polaków pomidorowym sosie będą niezwykle pyszne i
odpowiednio doprawione.
- Sugerowana cena detaliczna produktu: ok. 2,93 zł
Podczas planowania codziennego
menu szukamy rozwiązań, które w prosty i szybki sposób pozwolą przygotować nam
pyszne i sycące dania dla naszych bliskich. Bardzo lubimy potrawy z sosem,
najchętniej sięgając po te z dodatkiem mięsa*. Przygotowanie takiego dania jest
jednak czasochłonne, ze względu na konieczność wcześniejszego marynowania mięsa
oraz przyrządzania go oddzielnie od gotowanego sosu. Teraz już nie musisz się
tym martwić! Marka WINIARY wprowadziła pyszną nowość – WINIARY POMYSŁ NA…Pieczone w sosie, dzięki której z łatwością i w
krótkim czasie przyrządzisz kruche mięso z piekarnika w aromatycznym sosie.
Nowa linia WINIARY POMYSŁ NA… to unikalny koncept, dzięki któremu porcjowane
czerwone mięso oraz sos piecze się razem w woreczku. To jedyny taki produkt na
rynku! W czasie pieczenia powstaje duża ilość aromatycznego sosu o
odpowiedniej, gęstej konsystencji, a mięso staje się miękkie i idealnie
przyprawione. To idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i ten od
święta. Nowość od marki WINIARY występuje w trzech wariantach.
Dzięki nowemu produktowi WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w
sosie z zielonym pieprzem, przygotujesz w prosty sposób pyszne danie
obiadowe. Wystarczy 600 g schabu pokroić w plastry o grubości 1 cm i lekko
rozbić, a następnie włożyć do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim
naczyniu mieszamy 200 ml wody z przyprawami z dolnej części opakowania i
wlewamy do woreczka, równomiernie rozprowadzając przyprawę na mięsie. Następnie
pieczemy w żaroodpornym naczyniu bez przykrycia, w temperaturze 200°C przez 45
minut. Po tym czasie danie przekładamy do naczynia, dolewamy 50 ml śmietany 18%
i dokładnie mieszamy. Gotowe!
WINIARY POMYSŁ
NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem to idealna propozycja zarówno na codzienny obiad, jak i
danie na specjalne okazje. Przygotowanie jest naprawdę proste! 800 g karkówki
kroimy na grube plastry o grubości 1,5-2 cm, po czym wkładamy do woreczka z
górnej części opakowania. W wysokim naczyniu odmierzamy 200 ml wody, dodajemy
przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wszystko mieszamy. Zamykamy
woreczek czerwoną zapinką, delikatnie go obracając by równomiernie rozprowadzić
przyprawy na mięsie. Woreczek układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy bez
przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 60 minut. Tak aromatyczne i
idealnie doprawione danie z pewnością zasmakuje domownikom!
Wypróbuj też WINIARY POMYSŁ NA… Klopsiki w sosie bolońskim. Potrzebujemy jedynie
500 g mięsa mielonego, jednej małej czerwonej cebuli i puszki pomidorów
krojonych (420 g). Wystarczy do mięsa mielonego dodać łyżeczkę przyprawy z
opakowania, a pozostałą wymieszać z pomidorami. Następnie mieszamy mięso z
przyprawą i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy je do
woreczka, dodajemy puszkę krojonych pomidorów wymieszanych wcześniej z
przyprawą i jedną posiekaną czerwoną cebulę. Zamykamy woreczek czerwoną
zapinką, układamy w naczyniu żaroodpornym i nie przykrywamy. Pieczemy w
temperaturze 200°C przez 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odcinamy końcówkę
woreczka z zapinką. Gotowe klopsiki podaj na przykład z makaronem. Smacznego!
Wypróbuj wszystkich trzech
wariantów i przekonaj się ile wspaniałych dań możesz przygotować mając je w
swojej kuchni. Będzie naprawdę pysznie!
Po inspiracje na pyszne dania z
wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl
* Badanie “Zwyczaje dotyczące
spożycia dań z sosem” GFK 2015
WINIARY to marka, która od lat
jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu
do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy,
buliony, sosy, Pomysł na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy
budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które
pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie
www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy
dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane
przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja
„Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki
Roku.
Kontakt do biura prasowego:
Kamila Dębniak
kom.
+48 508 988 861
email:
k.debniak@gardenofwords.pl
pełna lista aktualności
|