Konferencja "Technologiczne aspekty obniżenia poziomu akryloamidu w żywności" - 26.05.2009, Warszawa - zarejestruj się już dziś!Polska Federacja Producentów Żywności we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym zapraszają technologów żywności, osoby odpowiedzialne za jakość i bezpieczeństwo żywności, przedstawicieli organizacji branżowych do udziału w bezpłatnym seminarium szkoleniowym pt.: Technologiczne aspekty obniżenia poziomu akryloamidu w żywności", które odbędzie się 26 maja br. w Warszawie.
W szczególności konferencja skierowana jest do przedstawicieli firm produkujących wyroby piekarskie, ciastkarskie, ziemniaczane oraz zbożowe poddawane obróbce termicznej.Patroni medialni:
Akryloamid jest substancją chemiczną powszechnie występującą w żywności, która powstaje podczas obróbki termicznej produktów zawierających skrobię. Jego wpływ na zdrowie nie jest jednoznacznie określony, jednakże aby nie dopuścić do nadmiernej kumulacji tego związku w ludzkim organizmie, Komisja Europejska zatwierdziła branżowe poradniki dobrych praktyk, dotyczące metod obniżania zawartości akryloamidu w produkcji żywności poprzez zmiany w procesach technologicznych, z uwzględnieniem specyfiki poszczególnych branż.
Wykład inaugaracyny dotyczący zmian w Ustawie o bezpieczeństwie żywności wygłosi Przemysław Biliński Zastępca Głównego Inspektora Sanitarnego.
Podczas seminarium omówione zostaną zawarte w poradnikach wskazówki i zalecenia dotyczące technologicznych aspektów obniżenia poziomu akryloamidu w żywności.
Seminarium odbędzie się 26 maja 2009 r. w Warszawie, w godzinach: 9:30 – 15:00.
Uczestnictwo dla pracowników firm przetwórstwa żywnościowego oraz organizacji branżowych jest bezpłatne.
Osoby zainteresowane uczestnictwem proszone są o przesłanie do biura PFPZ (e-mail: biuro@pfpz.pl, fax: (022) 830 70 56) wypełnionego formularza zgłoszeniowego w nieprzekraczalnym terminie do dnia 20 maja 2009
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, prosimy o zgłaszanie po jednym przedstawicielu z firmy. O przyjęciu na seminarium decyduje kolejność zgłoszeń. Organizator zastrzega sobie prawo do odrzucenia zgłoszenia bez podania przyczyny.
Do pobrania:
pełna lista aktualności
|