Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
WAŻNE! Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego - osoby zainteresowane proszone są o odesłanie ankiety w terminie do 20 lutego br.
Stowarzyszenie Polska Federacja Producentów Żywności w ramach swojej działalności statutowej przedstawia Państwu propozycję szkolenia w zakresie obowiązujących wymagań dotyczących znakowania żywności, w tym przekazów o produktach stosowanych w prezentacji i reklamie, którego celem będzie podniesienie konkurencyjności Państwa firmy poprzez rozwój kwalifikacji pracowników i posiadanych zasobów ludzkich.

Szkolenie jest przeznaczone dla osób rozpoczynających pracę lub już pracujących w firmach branży spożywczej, które są odpowiedzialne lub zajmują się zapewnieniem zgodności informacji przekazywanych konsumentom z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego.

Szkolenie, umożliwi pracownikom swobodne poruszanie się w przepisach krajowych i unijnych dotyczących spraw związanych ze znakowaniem produktów spożywczych, a także wskaże na jakie aspekty należy zwracać uwagę opracowując informacje dla konsumentów we wszelkich formach przekazów. Uczestnicy zostaną zapoznani z obowiązującymi wymaganiami krajowymi i unijnymi oraz ze stosowanymi interpretacjami.

W obecnych warunkach rynkowych znajomość obowiązujących wymagań z zakresu znakowania etykiet produktów oraz stosowanych przekazów komercyjnych jest kluczowa dla każdego przedsiębiorstwa branży spożywczej. Nieprawidłowości popełniane w tym obszarze mogą mieć bardzo poważne konsekwencje finansowe i rynkowe dla przedsiębiorstwa.

Z tego względu przygotowaliśmy ankietę skierowaną do właścicieli firm, szefów działów personalnych, specjalistów zajmujących się zapewnieniem jakości oraz osób odpowiedzialnych za szkolenia i podnoszenie kwalifikacji pracowników.

Ma ona na celu zdefiniowanie potrzeb szkoleniowych przedsiębiorstw sektora przetwórstwa żywności, przy minimalnym udziale środków własnych przedsiębiorstwa.

Prosimy Państwa o wypełnienie załączonej ankiety i odesłanie jej w terminie do dnia 20 lutego br. na adres biuro@pfpz.pl lub faksem na numer 022 8307056

Pobierz ankietę

Wypełnienie i przesłanie ankiety do biura PFPŻ nie jest zgłoszeniem do udziału w szkoleniu i nie powoduje żadnych zobowiązań finansowych.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij