Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Spadek cen wieprzowiny wpływa na zwiększenie konsumpcji
Utrata ważnych rynków eksportowych dla polskiej wieprzowiny szkodzi wynikom firm z branży mięsnej. Korzystają 
na tym konsumenci - czytamy w "Rzeczpospolitej".

- W tym roku spożycie wieprzowiny może wzrosnąć do około 40 kg na osobę - powiedział podczas poniedziałkowej konferencji Dariusz Formela, prezes Polskiego Koncernu Mięsnego Duda.


Wpływa na to głównie niższa cena tego mięsa.


Więcej w: "Rzeczpospolitej".


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij