Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Warsztaty szkoleniowe PFPŻ "Nowe przepisy dotyczące stosowania dodatków w żywności” - kolejna edycja już w styczniu
W związku z dużym zainteresowaniem producentów żywności tematem stosowania dodatków do żywności, Stowarzyszenie "Polska Federacja Producentów Żywności" zorganizuje kolejną edycję warsztatów szkoleniowych. Szczegółowe informacje już wkrótce na stronie PFPŻ!

Organizowane przez PFPŻ warsztaty szkoleniowe dotyczą praktycznego podejścia do nowych przepisów z zakresu aromatów, substancji dodatkowych (w tym barwników), enzymów zawartych w przyjętym w lipcu br. przez Parlament Europejski pakiecie legislacyjnym. .

Pakiet ujednolica i zmienia dotychczasowe wymagania wspólnotowe związane ze stosowaniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów oraz upraszcza i ustanawia jednolitą procedurę udzielania zezwoleń na ich stosowanie na rynku europejskim. Z tego względu dokładne informacje o zmianach prawnych są niezmiernie istotne dla producentów żywności.

W trakcie warsztatów uczestnicy będą mogli zapoznać się ze zmianami, do których musi dostosować się przemysł spożywczy, zarówno w aspekcie podawania informacji na opakowaniach jak i w zakresie stosowania konkretnych dodatków, uwzględniając ustanowione okresy przejściowe.

Warsztaty poprowadzi Pani Joanna Gajda-Wyrębek z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny, która jest krajowym ekspertem z zakresu dodatków do żywności.

Szczegółowe informacje odnośnie terminu kolejnej edycji warsztatów już wkrótce.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij