Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Światowy Dzień Żywności - 16 października
16 października przypada Światowy Dzień Żywności. Celem tego dnia, ustanowionego przez FAO jest pogłębianie świadomości opinii publicznej na temat globalnych problemów żywnościowych i wzmocnienie poczucia solidarności w walce z głodem, niedożywieniem i ubóstwem, którą można podjąć na naszym, lokalnym gruncie.

Banki Żywności w całej Polsce oraz zrzeszająca je Federacja Polskich Banków Żywności zapraszają producentów i dystrybutorów żywności do włączenia się w obchody tego dnia. Zachęcamy do wspólnego świętowania poprzez przekazanie żywności na rzecz osób, dla których żywność w domu nie jest oczywistością. To szczególna okazja i szczególny dzień dla wszystkich podmiotów i społecznych i biznesowych, aby pokazać swoją solidarność z tymi, którzy potrzebują naszej uwagi, solidarności, zaangażowania. Namawiamy do wyznaczenia specjalnej partii żywności na rzecz akcji „Światowy Dzień Żywności – świętujmy go wspólnie” i przekazania jej Bankom Żywności.

Ze względów logistycznych dopuszczamy przekazanie żywności na rzecz akcji w terminie do 17.10.2008. Banki Żywności zapewnią w miarę możliwości transport produktów od darczyńcy.

Firmy zainteresowane wsparciem akcji proszone są o kontakt z przedstawicielem Banków Żywności:

Piotr Mirski
Koordynator ds. Współpracy z Producentami Żywności

Federacja Polskich Banków Żywności
Al. Solidarności 101, 00 - 144 Warszawa
tel./fax. (22) 654 64 00, 654 64 10

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij