Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
UE – metody pomiaru cukru w przetworach owocowych i warzywnych
Komisja Europejska opublikowała rozporządzenie wykonawcze (UE) nr 974/2014 określające metodę refraktometrii polegającą na pomiarze suchych rozpuszczalności w przetworach owocowych i warzywnych do celów klasyfikacji w Nomenklaturze Scalonej.

Należy ją stosować dla określenia zawartości cukru wyrażonego jako sacharoza. W rozporządzeniu podano między innymi tabelę pozwalająca określić w zależności od temperatury faktyczną zawartość cukru w produktach przetworzonych z owoców i warzyw.


Źródło: FAPA/FAMMU


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij