Rusza program grantowy Polskiej Federacji Producentów Żywności!Program grantowy PFPŻ ZP skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego.
W ramach programu wyłonione zostaną trzy projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy na łączną kwotę do ośmiu tysięcy zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.
Adresatami programu grantowego są w szczególności doktoranci
kierunków:
- bezpieczeństwo
i jakość żywności,
- nauki
konsumenckie,
- technologia
żywności,
- towaroznawstwo
żywności oraz
- żywienie
człowieka.
O przyznanie grantu mogą ubiegać się doktoranci ośrodków naukowych, które
podpiszą z PFPŻ ZP porozumienia w tym zakresie.
Zasady aplikowania określone są w
regulaminie (do pobrania).
Termin nadsyłania aplikacji
upływa 31 grudnia 2014 r.
Nadesłane
dokumenty konkursowe opiniuje Komisja stypendialna, w skład której wchodzą
przedstawiciele Zarządu PFPŻ oraz członkowie Rady Naukowej przy PFPŻ.
Komisja
Konkursowa dokona oceny nadesłanych projektów w terminie do dnia 28 lutego
2015 r. W terminie do dnia 15 marca 2015 r. nastąpi ogłoszenie wyników
Programu, natomiast wsparcie finansowe wyłonionych projektów badawczych
rozpocznie się niezwłocznie po opublikowaniu wyników konkursu (nie wcześniej
jednak, niż od momentu otwarcia przewodu doktorskiego) i trwać będzie do 20
miesięcy.
Serdecznie
zachęcamy do przystąpienia do Programu, który przyczynia się do zacieśnienia
współpracy pomiędzy polskimi uczelniami, a biznesem spożywczym.
pełna lista aktualności
|