Zarządzanie czystością i higieną w zakładach spożywczychHigiena i czystość to jedne z najważniejszych czynników gwarantujących bezpieczną i zdrową żywność. Obowiązujące w Polsce przepisy prawa nakładają na przedsiębiorstwa spożywcze obowiązek wdrażania systemu HACCP, którego elementem jest Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP). GMP reguluje i opisuje systemy utrzymania czystości i higieny na odpowiednim poziomie, zapewniającym produkcję bezpiecznej żywności.
***
TÜV Rheinland Polska
jest liderem na rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce. Spółka jest
częścią międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland Group, działającego w Niemczech
od 140 lat. Polski oddział w trakcie kilkunastu lat działalności (od 1994 r.)
zdobył pozycję eksperta w dziedzinie certyfikacji wyrobów, technologii,
systemów zarządzania
i personelu na krajowym rynku. Wśród klientów TÜV Rheinland Polska znajdują się
obecnie największe przedsiębiorstwa m. in. z branży spożywczej,
budowlanej, energetycznej i medycznej. Więcej informacji: www.tuv.pl
Kontakt dla mediów:
Agata Tynka
Specjalista ds. Public
Relations
TÜV Rheinland
Polska Sp. z o.o.
Sekcja Rozwoju i Marketingu
tel.: +48 32 271 64 89 w. 105
email:
agata.tynka@pl.tuv.com
www.tuv.pl
pełna lista aktualności
|