Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Europejskie Sympozjum ds. Bezpieczeństwa Żywności IAFP, 21-23 maja 2012 r. w hotelu Hilton Warszawa
Europejskie Sympozjum IAFP stanowi znakomite forum do poznania i wymiany wiedzy o najnowszych
osiągnięciach i technikach wykorzystywanych w naukach o żywności jak również w bezpieczeństwie żywności.
Misją IAFP oraz celem Europejskiego Sympozjum jest zapewnienie pracownikom branży żywnościowej na
całym świecie forum do wymiany wiedzy niezbędnej w ochronie żywności w całym łańcuchu żywnościowym.
Zapraszamy do wzajemnej nauki poprzez wymianę poglądów oraz do wysłuchania uznanych ekspertów z zakresu bezpieczeństwa żywności z Europy i reszty świata. Sympozjum jest współorganizowane przy udziale ILSI Europe oraz The Society of Applied Microbiology.


Przedstawiamy wybrane tematy prezentowane na Sympozjum IAFP:
  •  Polski sukces w dochodzeniu do zgodności z unijnymi wymogami bezpieczeństwa żywności – Andrzej Gantner, Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, Warszawa
  •  Najnowsza wiedza o Escherichia coli O1014 - Stefano Morabito, Europejskie Laboratorium Referencyjne dla STEC, ISS Rzym, Włochy
  • Skażenia chemiczne w żywności – najnowsza wiedza - Mark Cronin, Liverpool John Moores University, Wielka Brytania;Colin Crews, The Food and Environment Research Agency, Wielka Brytania; Franz Berthiller, Doppler Laboratory for Mycotoxin Metabolism, Austria
  • Najlepsze praktyki w monitoringu środowiska - Podejście oparte na ryzyku - Frederic Cantergiani, Nestlé, Szwajcaria; Benjamin Warren, Land-O-Lakes, Stany Zjednoczone; John Holah i Edyta Margas, Campden BRI, Wielka Brytania
  • Aktualności dotyczące Globalnego Systemu śledzenia pojawiających się patogenów pokarmowych używanych w analizach w nadzorze i wybuchach epidemii - Donald A. Prater, U.S. Food and Drug Administration, Włochy; Carol Iversen, Nestec SA Szwajcaria; Seamus Fanning, University College Dublin, Irlandia; Kumar Hari, Clio Inc., Stany Zjednoczone
  • Częstotliwość występowania, zwalczania i kontroli Salmonelli w europejskiej branży drobiarskiej - Andrew O'Connor, Food and the Marine, Irlandia; Maria Kroener, Impel Food Hygiene, Polska; Edward Verkaar, Ecolab, Niemcy
  • Aktualne problemy w higienie i bezpieczeństwie mięsa - Sava Buncic, University of Novi Sad, Serbia; Peter Paulsen, University of Veterinary Medicine, Austria; Edoardo Pozio, Istituto Superiore di Sanita, Włochy
  • Komunikacja ryzyka dotyczącego żywność - Postrzeganie i komunikacja zagrożeń żywności - korzyści dla całej Europy - Mary Friel, European Food Information Council, Belgia
  • Ryzyko występowania Listeria monocytogenes w żywności – alternatywne metody badawcze – Grzegorz Madajczak, Państwowy Zakład Higieny, Warszawa


Więcej informacji i pełny program dostępny jest na www.foodprotection.org; www.silikier.pl



Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij