Konferencja na temat znakowania i bezpieczeństwa żywności, 12-14 czerwca 2007 r., BrukselaJuż po raz szesnasty “European Food Law”, wydawca tygodnika “EU Food Law Weekly” organizuje w dniach 12-14 czerwca br. coroczną konferencję poświęconą przepisom prawa żywnościowego. Tegoroczna edycja konferencji poświęcona będzie zagadnieniom znakowania żywności oraz jej bezpieczeństwa. Ostatni dzień konferencji dotyczyć będzie nanotechnologii.Prelegentami konferencji będą m.in. przedstawiciele Komisji Europejskiej (DG SANCO) i Parlamentu Europejskiego, a także organizacji przemysłu żywnościowego.
Najważniejszymi spośród poruszonych tematów są m.in.:
- „Biała Księga” Komisji Europejskiej w sprawie żywienia i aktywności fizycznej i jej wpływ na przemysł żywnościowy – wystąpienie Roberta Madelina;
- najnowsze propozycje przepisów w zakresie substancji dodatkowych do żywności – debata z udziałem przedstawicieli Parlamentu Europejskiego i reprezentantami Państw Członkowskich;
- ocena wpływu różnych form znakowania żywności na decyzje podejmowane przez konsumentów.
W trzecim dniu spotkania odbędzie się jednodniowe seminarium nt. zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności.
Pobierz program konferencji.
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie organizatora: www.agra-net.com/foodlabelling.
pełna lista aktualności
|