Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konferencja na temat znakowania i bezpieczeństwa żywności, 12-14 czerwca 2007 r., Bruksela
Już po raz szesnasty “European Food Law”, wydawca tygodnika “EU Food Law Weekly” organizuje w dniach 12-14 czerwca br. coroczną konferencję poświęconą przepisom prawa żywnościowego. Tegoroczna edycja konferencji poświęcona będzie zagadnieniom znakowania żywności oraz jej bezpieczeństwa. Ostatni dzień konferencji dotyczyć będzie nanotechnologii.

Prelegentami konferencji będą m.in. przedstawiciele Komisji Europejskiej (DG SANCO) i Parlamentu Europejskiego, a także organizacji przemysłu żywnościowego.

Najważniejszymi spośród poruszonych tematów są m.in.:

  • „Biała Księga” Komisji Europejskiej w sprawie żywienia i aktywności fizycznej i jej wpływ na przemysł żywnościowy – wystąpienie Roberta Madelina;
  • najnowsze propozycje przepisów w zakresie substancji dodatkowych do żywności – debata z udziałem przedstawicieli Parlamentu Europejskiego i reprezentantami Państw Członkowskich;
  • ocena wpływu różnych form znakowania żywności na decyzje podejmowane przez konsumentów.

W trzecim dniu spotkania odbędzie się jednodniowe seminarium nt. zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności.  

Pobierz program konferencji.

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie organizatora: www.agra-net.com/foodlabelling.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij