Rusza program stypendialny!Program stypendialny Polskiej Federacji Producentów
Żywności Związku Pracodawców, skierowanym jest do studentów studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem. Celem programu stypendialnego jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.Stypendium przyznawane będzie studentom studiów magisterskich w kwocie 500 zł miesięcznie przez okres 9 miesięcy.
Stypendium dla studentów studiów doktoranckich w kwocie 1000 zł miesięcznie przyznawane będzie od momentu otwarcia przewodu doktorskiego, nie dłużej jednak niż przez 20 miesięcy.
Aplikacje przyjmowane będą w terminie do dnia 31 lipca 2011 r. Każda uczelnia może zgłosić maksymalnie 5 prac naukowych.
Wnioski o stypendium opiniuje Komisja stypendialna, w skład której wchodzą przedstawiciele Zarządu PFPŻ oraz członkowie Rady Naukowej przy PFPŻ, utworznej przez przedstawicieli wiodących ośrodków naukowo-badawczych, w których obszarze zainteresowania leży żywność i żywienie.
Regulamin stypendialny do pobrania
Dodatkowych informacji udziela:
Andrzej Gantner – Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, tel. (22) 830 70 55, e-mail: biuro@pfpz.pl
pełna lista aktualności
|