Znakowanie mięsa i jego przetworów – wymagania przepisów prawnychW nr 3/2011 „Przemysłu Spożywczego” ukazał się artykuł pt. „Znakowanie mięsa i jego przetworów – wymagania przepisów prawnych” mgr Wioletty Bogusz-Kaliś z firmy JARS Centrum Jakości.Dla konsumenta głównym źródłem informacji o produkcie jest jego etykieta. Konsument ma prawo do pełnej informacji o produkcie, która powinna być mu udostępniona przez producenta. W artykule omówiono wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania mięsa i produktów mięsnych sprzedawanych bez opakowań oraz wymagane informacje, jakie muszą znaleźć się na etykiecie mięsa i produktów mięsnych gotowych sprzedawanych w opakowaniu. Artykuł ten dostępny jest odpłatnie w wersji elektronicznej na stronie: http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html
pełna lista aktualności
|