Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Dokument referencyjny najlepszych dostępnych technik przemysłu spożywczego ostatecznie zatwierdzony
W sierpniu tego roku Komisja Europejska ostatecznie zatwierdziła dokument referencyjny najlepszych dostępnych technik przemysłu spożywczego, napojów i mleczarstwa.

Dokument jest dostępny na stronie: http://eippcb.jrc.es/pages/FEvents.htm
Dokument jest obszerny, liczy 680 stron.
Zgodnie z wersją roboczą i zapowiedziami zawiera streszczenie, opis procesów produkcyjnych z aspektami środowiskowymi, charakterystykę ogólnych najlepszych dostępnych technik dla przemysłu oraz najlepszych dostępnych technik specyficznych dla poszczególnych branż.
Autorzy opracowania rekomendują w kolejnych wydaniach dokumentu rozwinięcie tematyki ograniczania odorów z przemysłu spożywczego oraz dostarczenie więcej informacji o ekonomicznej stronie stosowania BAT w zakresie redukcji zużycia wody i energii.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij