Konferencja "Bezpieczeństwo żywności na co dzień. Teoria i praktyka" 5-6 października 2006, Novotel, WarszawaObjęta patronatem Głównego Lekarza Weterynarii konferencja organizowana jest przez redakcję dwutygodnika AgroTrendy.W trakcie konferencji poruszone zostaną następujące kwestie: • Warunki dotyczące zatwierdzania zakładu oraz procedury • Instrukcje i najnowsze listy kontrolne SPIWET Głównego Lekarza Weterynarii • Problemy przy interpretacji rozporządzeń higienicznych • Zagadnienia związane z łańcuchem pokarmowym • Rozporządzenie Komisji Europejskiej 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych • Instrukcja Głównego Lekarza Weterynarii dotycząca kryteriów mikrobiologicznych • Praktyczne aspekty Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 1774/2002 ustanawiające przepisy zdrowotne w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego
Prelegentami są pracownicy Inspekcji Weterynaryjnej:
• Dr Iwona Zawinowska, Główny Inspektorat Weterynarii, Biuro Higieny Środków Spożywczych Pochodzenia Zwierzęcego • Dr Paweł Meyer, Główny Inspektorat Weterynarii, Biuro Higieny Środków Spożywczych Pochodzenia Zwierzęcego • Dr Krzysztof Bednarczyk, Główny Inspektorat Weterynarii, Biuro Środków Żywienia Zwierząt, Farmacji i Utylizacji • Dr Jakub Kubacki, Główny Inspektorat Weterynarii, Biuro Higieny Środków Spożywczych Pochodzenia Zwierzęcego • Dr Stanisław Tomaszewski, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Białymstoku, Wojewódzki Inspektor ds. Higieny Środków Spożywczych Pochodzenia Zwierzęcego. Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie organizatora - www.agrotrendy.pl oraz w ulotce informacyjnej - do pobrania tutaj
pełna lista aktualności
|