Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
PFPŻ w prasie
W ostatnim numerze miesięcznika „Bezpieczeństwo i Higiena Żywności” zamieszczona została bardzo obszerna relacja na temat zorganizowanego w czerwcu w Brukseli przez PFPŻ panelu dyskusyjnego pt. „Najważniejsze aspekty funkcjonowania przemysłu żywnościowego w Polsce i Unii Europejskiej”.

Artykuł zawiera bardzo szczegółowe sprawozdanie z wydarzenia, które odbyło się w siedzibie Stałego Przedstawicielstwa Rzeczypospolitej Polskiej przy UE w Brukseli. Impreza zorganizowana została we współpracy z Przedstawicielstwem RP oraz posłem do Parlamentu Europejskiego - Czesławem Siekierskim.

Relacja z dyskusji merytorycznej, jaka miała miejsce w trakcie spotkania, zawiera opis każdego z trzech poruszonych tematów:
 - Negocjacje WTO, a rozwój przemysłu żywnościowego w Polsce. 
 - Eksport do Rosji i innych państw trzecich. 
 - Wdrażanie strategii WHO dot. diety, aktywności fizycznej i zdrowia w Polsce i Unii Europejskiej – rola przemysłu żywnościowego. 

Artykuł ten został również opublikowany na stronach portalu www.zywnosc.com.plkliknij, aby zobaczyć artykuł


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij