Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Szkolenie „ Mikrobiologia dla nie-mikrobiologów”
Firma J.S.HAMILTON POLAND LTD. zaprasza technologów i pracowników służb kontroli jakości , do udziału w szkoleniu pt. " Mikrobiologia dla nie-mikrobiologów” organizowanym w dniu 3 września 2010 roku w Centrum Finansowo Bankowym „ Nowy Świat” w Warszawie .

Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:

Podstawowe grupy drobnoustrojów w żywności. Metabolizm, fizjologia, zachowanie się drobnoustrojów. Rodzaje żywności i zagrożenia mikrobiologiczne. Konsekwencje  rozwoju drobnoustrojów w żywności. Zmiany organoleptyczne, zainfekowanie toksyczne,  pozostałości metabolitów i ich wpływ na żywność. Procesy technologiczne a likwidacja drobnoustrojów i ich toksyn. Nowe metody i środki utrwalania żywności. Metody identyfikacji i ilościowego oznaczania drobnoustrojów.  Porównanie metod klasycznych oraz szybkich metod opartych na technice PCR – system BAX i TEMPO.

Wiedzą na wymienione zagadnienia podzielą się z Państwem dr Halina Ścieżyńska  z Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie oraz Ewa Brzezicka z Laboratorium J.S.Hamilton Poland Ltd. w Gdyni.

zczegółowy program, formularz zgłoszeniowy  oraz więcej  informacji o szkoleniu dostępne na stronie www.hamilton.com.pl

 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij