Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nestle może skorzystać na podwyżkach cen surowców
ConAgra, która niemal trzy procent sprzedaży generuje z produktów takich jak dania gotowe Zesty Smothered Meat Patty Banquet (sprzedawane za 1 dolara) będzie musiała podnieść ceny lub ograniczyć liczbę składników by utrzymać marże - uważa cytowany przez Onet.pl James Amoroso, konsultant z branży spożywczej. To stworzy okazję dla Nestle, które traciło udział w rynku.

Nestle, producent Hot Pockets i Lean Cuisine, chce zwiększyć sprzedaż na rynku mrożonek.

- Skorzysta, jeżeli wyższe ceny składników sprawią, że nie da się utrzymać ceny jednego dolara - powiedział cytowany przez Onet.pl James Targett, analityk w Consumer Equity Research w Londynie. Jego zdaniem niższe ceny ConAgra ograniczały dotychczas możliwości Nestle zarabiania na takich produktach jak Stouffer's Corner Bistro i Chicken Alfredo Flatbread. Jak wynika z danych SymphonyIRI Group, firmy badawczej z Chicago dania Stouffer kosztują średnio 2,56 dolara.|

Christiane Brocky, dyrektor w ConAgra zapowiedziała, że z powodu wzrostu kosztów składników jej firma nie planuje jakichkolwiek zmian w jedno dolarowych daniach Banquet. Podstawowe składniki kosztowe Banquet to wołowina, kurczak i warzywa.

(Źródło:www.onet.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Dodaj komentarz

Komentarze

Twój podpis:
Twój komentarz:
Wpisz kod z obrazka:
 

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij