Aktualizacja Q&A GIS ws. żywności i koronawirusa

Główny Inspektorat Sanitarny zaktualizował na swojej stronie internetowej pytania i odpowiedzi dotyczące żywności i koronawirusa.

Zostały dodane następujące pytania i odpowiedzi:


13. Czy w związku z wytycznymi GIS: https://gis.gov.pl/aktualnosci/aktualizacja-wytyczne-przeciwepidemiczne-glownego-inspektora-sanitarnego-z-dnia-4-maja-2020-r-koronawirus-sars-cov-2/ firma cateringowa dostarczająca posiłki do przedszkola/żłobka zawsze musi je dostarczać z jednorazowymi sztućcami? 


14. Pytanie z Q&A Komisji Europejskiej „Jakie jest ryzyko zakażenia się COVID-19 przez kontakt z opakowaniem produktów spożywczych?”


15. Jak w sytuacji zagrożenia COVID-19 postępować w sklepie z butelkami zwrotnymi?


16. Inspektorzy w celu weryfikacji zaleceń, przeprowadzili rano krótką kontrolę linii produkcyjnej, a następnie po południu odbyła się audiokonferencja w sprawie dokumentacji. Czy to jest prawidłowe postępowanie?


https://gis.gov.pl/zywnosc-i-woda/zywnosc-zywnosc-i-woda/qa-dotyczace-zywnosci-i-koronawirusa-aktualizacja-28-04-2020/


paragraf-00011_thinkstockphotos,oX6D62aapFTLo7bXW5mZ