VI Narodowy Kongres Żywieniowy
Zapraszamy na Narodowy Kongres Żywieniowy, który odbędzie się 23 października 2021!
To już szósta odsłona wydarzenia, które w tym roku poświęcone będzie tematyce:
Pandemia COVID-19 - wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość.
Kwartalnik „Food-Lex” jest Patronem Medialnym wydarzenia.
Kongres odbędzie się w formule ONLINE, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny. Organizator NIZP PZH PIB zadbał o niezwykle interesujący dobór prelegentów i tematów. Uczestnicy będą mogli na żywo wysłuchać wykładów m.in. o zmianach nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, wpływie COVID-19 na otyłość Polaków oraz o wpływie niektórych suplementów na odporność człowieka.
Pod koniec Kongresu odbędzie się debata poświęcona bezpieczeństwu żywienia i żywności w czasie pandemii.
Jednocześnie z wykładami merytorycznymi transmitowane będą warsztaty kulinarne znanych praktyków kulinarnych, którzy pokażą m.in. jak w praktyce zastosować zasady zdrowego żywienia, kisić różnorakie warzywa, gotować po japońsku, bilansować dietę roślinną czy też gotować po męsku.
Atrakcją będzie udział gwiazdy Igrzysk Olimpijskich w Tokio: Małgorzaty Hołub – Kowalik oraz Kornelii Lesiewicz – Mistrzyni Europy juniorów z 2021, które w rozmowie z przedstawicielem Polskiego Związku Lekkiej Atletyki zachęcać będą do zdrowego, aktywnego życia.
Szczegóły i rejestracja na https://kongres-zywieniowy.waw.pl/