Aktualizacja Q&A GIS ws. żywności i koronawirusa
Zostały dodane następujące pytania i odpowiedzi:
13. Czy w związku z wytycznymi GIS: https://gis.gov.pl/aktualnosci/aktualizacja-wytyczne-przeciwepidemiczne-glownego-inspektora-sanitarnego-z-dnia-4-maja-2020-r-koronawirus-sars-cov-2/ firma cateringowa dostarczająca posiłki do przedszkola/żłobka zawsze musi je dostarczać z jednorazowymi sztućcami?
14. Pytanie z Q&A Komisji Europejskiej „Jakie jest ryzyko zakażenia się COVID-19 przez kontakt z opakowaniem produktów spożywczych?”
15. Jak w sytuacji zagrożenia COVID-19 postępować w sklepie z butelkami zwrotnymi?
16. Inspektorzy w celu weryfikacji zaleceń, przeprowadzili rano krótką kontrolę linii produkcyjnej, a następnie po południu odbyła się audiokonferencja w sprawie dokumentacji. Czy to jest prawidłowe postępowanie?