"Akademia Prawa Żywnościowego"
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają bezpłatnie firmy członkowskie do udziału w wydarzeniu pt.: „Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach 17-18 maja 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM. Partnerem Akademii jest Bureau Veritas Polska.
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
Program:
I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30
- Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej - Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności - Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE - Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne - Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-15.00
- Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności - Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej - Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
- Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą - Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
- Ekologiczny, czyli jaki? O wymaganiach certyfikacyjnych dla przetwórców i wprowadzających produkty ekologiczne na rynek - Artur Kosecki, Bureau Veritas Polska
- Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie - Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!