Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Analitycy BGŻ: Do maja br. ceny detaliczne żywności mogą wzrosnąć o 6 proc.
Tylko od lipca do grudnia zeszłego roku ceny pszenicy wzrosły o 40 proc., ceny mleka w całym 2010 r. były średnio o 15-16 proc. wyższe niż w 2009 r., a za jabłka w skupie w listopadzie płacono o 86 proc. więcej niż rok wcześniej. Inne warzywa też mocno podrożały, m.in. za cebulę płacono o 67 proc. więcej, a za kapustę białą - o 78 proc. więcej - wylicza „gazeta.pl".

Według Marty Skrzypczyk, szefowej analityków rynków rolnych w Banku BGŻ podobnie będzie w tym roku. Z szacunków BGŻ wynika, że ceny detaliczne żywności w maju tego roku mogą być o blisko 6 proc. wyższe niż w maju 2010 r.

(Źródło: gazeta.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij